Tort okruszkowy

TORT OKRUSZK_1

O TAK! Czekoladowa masa z ciasteczkami pomiędzy dwoma wafelkami 🙂 Pyszny deserek! Od dziecka byłam jego fanką 🙂

SKŁADNIKI

  • 1/2 szklanki mleka
    1 margaryna/masła
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 1 cukier wanilinowy
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1,5 szklanki cukru
  • 30 dag okruszków z różnych ciast /  herbatników
  • 2 duże wafle

WYKONANIE

  1. Mleko  z cukrem i margaryną podgrzać aż do roztopienia a następnie odstawić od ostudzenia.
  2. Dodać kakao i mleko w proszku wymieszać
  3. Dodać pokruszone herbatniki i wymieszać
  4. Masę rozprowadzić po andrucie i przykryć drugim.

Dobra rada: na andrut można położyć np. książkę aby całość lepiej się zlepiła

  1. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce:)

TORT OKRUSZK_2

  • Podoba mi się taki pomysł na wykorzystanie resztek ciasteczek i ciast! Taki torcik musi smakować super 🙂